Welke koolhydraatarme maaltijden / boxen zijn er?

Welke koolhydraatarme maaltijden / boxen zijn er?

Het volgen van een koolhydraatarm dieet met een maaltijdbox is een verstandige keuze als je graag wilt afvallen. Dit dieet focust zich hoofdzakelijk op het verminderen van de inname van koolhydraten. De koolhydraten die je laat liggen worden dan vervolgens vervangen door gezonde vetten of eiwitten. Het lichaam gebruikt drie voedingsstoffen voor de omzetting naar de dagelijkse energie. Dit zijn koolhydraten, eiwitten en vetten. Het is belangrijk om een gezonde balans hierin te vinden en ook om niet te veel calorieën binnen te krijgen. Koolhydraten zijn namelijk een snelle bron van energie en kunnen ook snel worden opgeslagen als lichaamsvet. Belangrijk is dan ook om meer eiwitten en vetten te eten, aangezien dit langzame bronnen van energie zijn. Koolhydraatarm eten is redelijk goed vol te houden, aangezien je nog steeds normale hoeveelheden mag eten, maar wel anders eten. De meeste mensen vinden het lastig om koolhydraatarme snacks te vinden voor het koolhydraatdieet.

Het voordeel van een maaltijdbox
Er zijn diverse leveranciers die koolhydraatarme maaltijdboxen verkopen in België. Het grote voordeel van deze boxen is dat je op een laagdrempelige manier kunt ervaren hoe gezond en praktisch deze leefstijl kan zijn. Je kunt op een simpele manier gewicht verliezen. Het mooie is dat de maaltijdbox aanbieder voor jouw alles uitzoekt en regelt. In je koolhydraatarme box ontvang je namelijk elke week nieuwe recepten en ingrediënten voor 4 of 5 heerlijke gezonde warme maaltijden. Je kunt zo’n maaltijdbox (kookpakket) voordelig uitproberen met een kortingscode.

Gerechten met weinig koolhydraten in de box

Er zijn een aantal producten die simpelweg weinig koolhydraten bevatten. Niet iedereen heeft ook de tijd om uitgebreide koolhydraatarme snacks te maken en daarom worden alleen producten genoemd die gemakkelijk te maken zijn. Het eerste product is een ei. Ei bevat veel eiwit en weinig koolhydraten. Met ei kun je gebruiken voor veel verschillende snacks en daarom is het een geschikte snack. De volgende soort snack is groenten. Eigenlijk bevatten bijna alle groenten weinig koolhydraten en zijn daarom een uitstekende snack. Zo kan je bijvoorbeeld: courgette, paprika, ui champignons, aubergine, tomaat en wortel. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van het totale aantal soorten groenten. Maaltijdboxen van HelloFresh zijn in de basis ook erg gezond. Bij elk recept staat een voedingstabel met voedingswaarden vermeld. Bestellen bij Hello Fresh kan eenvoudig en snel online. Met een HelloFresh kortingscode profiteer je trouwens ook direct van een interessante welkomstkorting. De huidige aanbieding van HelloFresh in 2021 is €45 korting op de eerste 3 boxen.

Groenten als tussendoortje

Ook met groenten kan je veel kanten op. Het is bijvoorbeeld een prima snack om paprika’s en champignons te bakken. Zo kan je veel groenten met elkaar combineren en kan je snel een koolhydraatarme snack maken. Andere voorbeelden van koolhydraatarme snacks zijn: noten, kwark, yoghurt of olijven. Daarnaast kan je ook koolhydraatarme crackers combineren met vleeswaren als ham, kipfilet, salami of kaassoorten als camembert of brie. Deze producten zijn allemaal laag in koolhydraatwaardes en dus een verstandige snack. Fruit bevat veel natuurlijke suikers en suikers behoren tot de koolhydraten. Fruitsoorten als meloen, sinaasappel, appel en kiwi bevatten relatief weinig koolhydraten en eet dan voornamelijk deze fruitsoorten. Wacht niet langer en bestel jouw maaltijdbox direct online. Kies voor Marley Spoon, Ekomenu, 15gram, Foodbag of Familiebox. Elke leverancier van maaltijdboxen in België heeft voordelen en nadelen, dus start met vergelijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *