Welk speciaalbier past bij jou?

Welk speciaalbier past bij jou?

Bier

Je wilt graag eens speciaalbier proberen, maar er zijn zoveel verschillende soorten verkrijgbaar. Welk soort speciaalbier past nu het beste bij jou? Dat hangt natuurlijk af van de smaak die je lekker vindt. De smaken van speciaalbier kunnen worden onderverdeeld in bitter, zoet, soepel en fris en fruitig. In dit artikel beschrijven we deze smaken en welke biersoorten je het beste kunt kiezen bij de verschillende soorten smaken.

Bitter

speciaalbier

Houd je van sterk speciaalbier met een bittere smaak? Dan kun je het beste kiezen voor Quadrupel bier of IPA bier. Beide soorten smaken bitter en hebben een hoger alcoholpercentage. In IPA zit veel meer hop dat in andere biersoorten, waardoor de smaak bitter is en het bier toch lekker zoet ruikt. Aan Quadrupel bier worden vaak ook andere ingrediënten toegevoegd.

Zoet

Houd je meer van een zoete smaak? Probeer dan eens oud bruin bier of dubbel bier. Er zijn twee soorten oud bruin bier. De zoete variant is de variant die in Nederland wordt gebrouwen. Dit bier heeft ook een laag alcoholpercentage. Dubbel bier is dubbel vergist en heeft een zachte en zoete smaak.

Bier

Soepel

Een lekker, soepel biersoort is blond bier. Dit speciaalbier komt uit België en heeft een goudgele kleur. Vaak heeft blond bier een iets hoger alcoholpercentage dan gewoon bier.
Fris en fruitig

Als je van fris en fruitig houdt, kun je het beste voor witbier of kriekbier kiezen. Witbier wordt gemaakt van tarwemout en gerstemout. Door de toevoeging van citrusvruchten krijgt dit bier een fruitige en frisse smaak. Kriekbier wordt bereid met zure kersen of frambozen, waardoor het naar fruit ruikt en een friszure smaak heeft.