Horeca hygiëne tips

Horeca hygiëne tips

Hygiene staat in de horeca hoog in het vaandel en veel keukens zullen daarom misschien bekend zijn met de onderstaande tips. Toch is het nooit verkeerd om je geheugen weer even op te frissen en al helemaal niet tijdens deze tijden. Lees daarom vooral even door en ontdek onze hygiene tips voor in de horeca.

Schone handen

Schone handen zijn uiterst belangrijk. Schone handen gaan de verspreiding van gemene bacteriën en virussen namelijk tegen. Zorg er daarom altijd voor dat je met schone handen te werk gaat als je werkzaam bent binnen de horeca. Was daarom zoveel mogelijk, maar bedenk je ook of het gebruiken van latex handschoenen geen betere optie is. Ben je bijvoorbeeld vlees aan het bereiden? Doe dit dan liever met handschoenen aan! Ben je klaar? Trek ze dan gelijk uit en je kunt kruisbesmetting voorkomen.

Schone kleding

Daarnaast is schone kleding ook erg belangrijk. Zorg er dus voor dat als je medewerkers met hun shift beginnen dat ze zich kunnen omkleden en een frisse outfit aan kunnen trekken. Of ze nu in bedrijfskleding werken of niet maakt niet uit.

Ziekte onder werknemers

Houdt ziekte onder je werknemers goed in de gaten. Je wilt het liefst altijd genoeg overcapaciteit hebben, zodat mensen altijd voor elkaar kunnen invallen. Je kunt een zieke medewerker nooit etenswaren laten bereiden. Helaas gebeurt dit soms nog wel. Zorg daarom voor een bedrijfssfeer waarin medewerkers het kunnen melden als ze ziek zijn en collega’s graag voor elkaar willen invallen.

Dit zijn natuurlijk enkele tips die je kunt gebruiken. Maar er zijn natuurlijk nog meer maatregelen die je kunt treffen om hygiene in stand te houden. Verplaatst je vooral in je gasten en bedenk je wat je fijn zou vinden als je in hun schoenen zal staan!

Bron: disposablediscounter.nl