Hoe maak je zelf de lekkerste dulce de leche?

Hoe maak je zelf de lekkerste dulce de leche?

dulce de leche maken

We houden ervan om caramel topping in onze bakvoorraad te houden. Je kunt het op brownies laden, een pan met repen vullen (zoals deze snickerdoodle) of het rechtstreeks uit de pot eten als je een van die dagen hebt. Zelfgemaakte karamel is natuurlijk lekker, maar het kan moeilijk zijn om te maken. Aan de andere kant is dulce de leche vergelijkbaar met karamel, maar is het niet zo lastig om thuis te maken. In feite verwarm je eigenlijk alleen gecondenseerde melk totdat deze de juiste kleur en consistentie heeft.

Wat is Dulce de Leche?

Dulce de leche is als een romigere karamel. Het wordt gemaakt door melk langzaam op te warmen, terwijl karamel wordt gemaakt door suiker te verhitten. Dulce de leche is rijk en zoet, maar niet zo plakkerig als karamel. Het is geweldig om toe te voegen aan cheesecakes, taarten en zelfs cakes. Traditioneel wordt dulce de leche gemaakt met gezoete gecondenseerde melk.

dulce de leche maken

Hoe Dulce de Leche te maken

Om thuis je eigen dulce de leche maken, verwarm je langzaam (en we bedoelen langzaam) een blikje gezoete gecondenseerde melk tot het diepbruin wordt en een rijke textuur krijgt. Omdat het mengsel gedurende een lange tijd langzaam en gelijkmatig moet worden verwarmd, gebruiken de meeste mensen een waterbad om de melk op temperatuur te brengen. Giet de gezoete gecondenseerde melk in een ovenvaste schaal. Dek af met aluminiumfolie en plaats in een ovenvaste pan of ovenschaal. Vul de schaal met water en bak vervolgens ongeveer twee uur. Haal het uit het waterbad en laat het op kamertemperatuur komen.

Kun je Dulce de Leche uit een blikje maken?

Ja, dat kan. Net als bij de bovenstaande methode, kun je een heetwaterbad gebruiken om een ​​ongeopend blikje gezoete gecondenseerde melk te bereiden. Begin met het verwijderen van het etiket van je blikje en plaats het vervolgens in een pot. Vul de pot langzaam met water en bedek het blik volledig. Verwarm het blik ongeveer 90 minuten op laag vuur en laat het dan afkoelen. Er zijn nadelen aan deze methode. Ten eerste kun je je voortgang niet controleren – aangezien het blikje is verzegeld, is het onmogelijk om te zien of de dulce de leche-textuur naar wens is. Je moet op jouw brander vertrouwen om de klus te klaren. Vervolgens, en het belangrijkste, kan het blik ontploffen. Het blik moet altijd met water worden afgedekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *