Deze superfoods zijn onmisbaar in een gezond voedingspatroon

Deze superfoods zijn onmisbaar in een gezond voedingspatroon

Wil jij jouw voedingspatroon omgooien en gezonder gaan eten? De meeste mensen denken bij gezonder eten aan meer groente en fruit eten. Er zijn echter ook andere producten die onmisbaar zijn in een gezond voedingspatroon. Niet alleen de welbekende superfoods zoals chiazaad, lijnzaad en goji bessen maar ook andere ‘superfoods’ zoals noten, pitten en zaden, vormen een waardevolle toevoeging aan een gezond voedingspatroon en spelen een belangrijke rol in het functioneren van lichaam en geest. Wij vertellen je meer over deze producten en waarom ze onmisbaar zijn in jouw voedingspatroon.

Pitten en zaden

Pitten en zaden, zoals pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad, zijn onmisbaar in een gezond voedingspatroon. Ze zitten vol met proteïnen, vitamines, mineralen en hebben verschillende geneeskrachtige eigenschappen. Zo kan sesamzaad de lever stimuleren, wordt hennepzaad gelinkt aan het vertragen en/of genezen van parkinson, alzheimer en diverse soorten kanker en zorgen diverse andere soorten zaden voor een vermindering van het risico op obesitas. Zaden kunnen op diverse wijzen geconsumeerd worden. Zo is het mogelijk om ze te verwerken in gerechten, kunnen ze aan brood worden toegevoegd en vormen ze een uitstekende toevoeging van allerlei ontbijtgerechten. De mogelijkheden in de keuken zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop.

De kracht van noten

Wil jij gewicht verliezen? Dan zijn noten een goede, gezonde vervanger van voor allerlei ongezonde tussendoortjes. Noten bevatten veel onverzadigde vetten, zitten boordevol vitamines en mineralen die essentieel zijn bij het goed functioneren van lichaam en geest en geven bovendien een langdurig verzadigd gevoel, waardoor je minder de neiging tot snacken hebt. Noten bevatten niet alleen veel onverzadigde vetten, ze zijn ook rijk aan antioxidanten. Hierdoor is het lichaam beter beschermd tegen vrije radicalen. Daarnaast zorgen noten ervoor dat het LDL-cholesterol in het bloed verlaagd wordt en kunnen sommige soorten de wanden van de bloedvaten herstellen. Om optimaal van alle voordelen van noten te kunnen genieten, is het belangrijk dat je kiest voor rauwe, onbewerkte noten. Deze noten bevatten alle belangrijke voedingsstoffen en bouwstoffen in hun meest optimale vorm, waardoor jij er zo veel mogelijk van kan profiteren. Wil jij noten toevoegen aan jouw voedingspatroon en ben je op zoek naar een adres waar je rauwe, onbewerkte noten kunt kopen? Noten kopen kan vandaag de dag eenvoudig online. Zo hoef niet op zoek naar een notenspecialist bij jou in de buurt en kan je jouw bestelling in alle rust samenstellen.