De keramische barbecue

De keramische barbecue

Ondanks dat het weer steeds wat minder wordt om ons heen, betekent het niet dat we geen leuke dingen doen kunnen buiten. Hetgeen wat voor namelijk in de zomer gebeurd, maar ook zeker in de winter kan is het fenomeen barbecueën. Het enige wat je misschien nodig hebt is een overdekte plek of een eigen gemaakte overdekte plek en uiteraard een keramische barbecue met wat vlees. Zo kan de barbecue niet gauw nat worden en kan jij zonder enige probleem het barbecueën voortzetten. Dus mijn advies is, zolang het nog kan en leuk is moeten we dit gewoon voortzetten tijdens de winterperiode.

Er zijn ten eerste allerlei soorten en maten beschikbaar voor een keramische barbecue. Vele populaire kamado bbq’s zijn van Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard. Daarnaast zijn er nog meer merken die aangeboden worden, namelijk Primo Grill, Grill Guru, Monlith en Inferno. De barbecue is een echte alleskunner. Het is niet alleen zomaar even een stukje vlees grillen zolas bij een normale barbecue. Hier gaat om een multifunctioneel apparaat waarmee je allerlei soorten gerechten vers kan bereiden. Je kan grillen, koken, bakken, stomen of slow cooken.

Misschien ook wel leuk om wat over de geschiedenis van deze barbecue te leren. De kamado (Japanse woord voor over) heeft een geschiedenis die eigenlijk al duizenden jaren teruggaat. Het waren eerst houtgestookte ronde, kleine potten die vastzaten in de grond. Door de vormgeving en gebruikte materialen kon de kamado bijzonder goed de warmte vasthouden. Door deze eeuwenoude kooktechniek brachten de Amerikaanse soldaten de kamado naar de VS vlak na de tweede wereldoorlog.

Eigenlijk moet het geschiedenis verhaal wat achter deze barbecue genoeg zijn om je een kamado grill te laten kopen. Het zijn waanzinnige barbecues die zorgen voor een heerlijk stukje vlees. Meer informatie over de soorten, maten, prijs, kleur en noem maar op is allemaal te vinden op de website van Barbecue XXL.